www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !
 
StartseiteAnmeldenLogin

Teilen | 
 

 Hamsili Pilav

Vorheriges Thema anzeigen Nächstes Thema anzeigen Nach unten 
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Alter : 46
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim
Anmeldedatum : 31.03.08

BeitragThema: Hamsili Pilav   19/4/2008, 05:49

Hamsili Pilav


Malzemeler


2 su bardagi ince bulgur
Pirinc(ayiklanmis) 600 g
Tuz
Margarin 250 g
Camfistigi 100 g
Sogan (ince kiyilmis) 300 g
Knorr Sigir Bulyon (sicak) 1
Toz seker 1 cay ks
Kusüzümü (ayiklanip, yikanmis) 150 g
Taze cekilmis karabiber
Dereotu (ince kiyilmis) 1 bag
Misir unu 50 g
Hamsi (baslari ve orta kilciklari
alinarak temizlenmis) 1 kg



Yapilisi

1. Pirincleri bir kaba koyup, uzerini 4-5 parmak asacak kadar ilik tuzlu su ilave edin ve yaklasik 30 dakika bekletin. Nisastasini atmasi icin akan suyun altinda birkackez yikayin ve suzun.

2. Dorina’yi bir tencerede eritin. Yag kizinca fistiklari ilave edip, biraz sarartin. Soganlari ekleyin ve soganlar pembelesinceye kadar fistiklarla beraber kavurun. Et suyunu, sekeri ve kusuzumlerini katip, bir tasim kaynatin. Tuzunu ve biberini ayarlayin. Pirincleri ekleyip karistirin. Tekrar bir tasim kaynatip, atesi kisin. Tencerenin kapagini sikica kapatip pilavi kisik ateste yaklasik 15 dakika pisirin.

3. Firininizi 180°C’ye getirip isitin. Pisen pilavi atesten alin. Kapagini acip, tencerenin agzina bir havlu kagit koyun ve kapagi tekrar kapatin. Pilavi bu sekilde 20 dakika dinlendirip dereotunu ilave edin. Tahta bir spatula veya duz kevgir ile pirincleri ezmemeye özen göstererek karistirin.

4. Hamsileri birkacsu yikayip suzun ve tuzlayin. Pilavi alabilecek buyuklukte bir firin kabini yaglayip misir unu ile unlayin. Kabin dibine sirtlari asagi gelecek bicimde bir sira hamsi döseyin. Kenarlarina da kuyruk kisimlari kabin disina sarkacak sekilde hamsileri yapistirin. Pilavi hamsi dösenmis kabin icine doldurup, hamsilerin disari tasan kuyruklarini pilavin uzerine dogru kapatin. Pilavin uzerini de tamamen kalan hamsilerle kaplayip, kabi sicak firina surun.

5. Pilavi yaklasik 30 dakika hamsiler iyice kizarincaya kadar pisirip, firindan alin. Bir tepsiye ters cevirip, sicak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun.
flower







_________________
Hayat ücbucuk ile Dört arasindadir ;
ya ücbucuk atarsin yada dört dörlük Yasarsin.


Nach oben Nach unten
Benutzerprofil anzeigen
 
Hamsili Pilav
Vorheriges Thema anzeigen Nächstes Thema anzeigen Nach oben 
Seite 1 von 1

Befugnisse in diesem ForumSie können in diesem Forum nicht antworten
www.bahtiyar.forumkostenlos.at :: BAYANLARA ÖZEL :: HER TÜRLÜ YEMEK & TATLI TARiFLERi vs. :: Deniz Ürünleri Tarifeleri-
Gehe zu: