www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !
 
StartseiteAnmeldenLogin

Austausch | 
 

 Toprak kapta Inegöl Köfte

Vorheriges Thema anzeigen Nächstes Thema anzeigen Nach unten 
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Alter : 46
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim
Anmeldedatum : 31.03.08

BeitragThema: Toprak kapta Inegöl Köfte   8/6/2008, 06:08

Toprak kapta İnegöl Köfte

Malzeme:

1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Kıyma, galeta unu, su ve tuz eklenerek iyice yoğurulur. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün karbonatı ve limon bir bardağın içinde karıştırılarak kıymanın üzerine dökülür. Soğanlar da rendelenerek köftelere katılır. Bu aşamada istenirse kaşar peyniri de eklenir ve hepsi iyice yoğurulur.
Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.. Şekil verilir. Saklama kabına dizilip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirilir. Akşama kadar dinlenen köfteler pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartılır (Biraz oda sıcaklığında bekleyen köfteler kendilerini bırakıp daha iyi pişermiş). Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kızartılır ve servis yapın.
Köfteleri mangalda, elektrikli ızgarada ya da ızgara tavasında pişirebilirsiniz.
Buzluktan çıkarılan köfteler çözdürmeden, hemen pişirilir.



_________________
Hayat ücbucuk ile Dört arasindadir ;
ya ücbucuk atarsin yada dört dörlük Yasarsin.


Nach oben Nach unten
Benutzerprofil anzeigen
 
Toprak kapta Inegöl Köfte
Vorheriges Thema anzeigen Nächstes Thema anzeigen Nach oben 
Seite 1 von 1

Befugnisse in diesem ForumSie können in diesem Forum nicht antworten
www.bahtiyar.forumkostenlos.at :: BAYANLARA ÖZEL :: HER TÜRLÜ YEMEK & TATLI TARiFLERi vs. :: Yemek Cesitleri-
Gehe zu: