www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !
 
StartseiteAnmeldenLogin

Austausch | 
 

 ETLI YAHNI

Vorheriges Thema anzeigen Nächstes Thema anzeigen Nach unten 
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Alter : 46
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim
Anmeldedatum : 31.03.08

BeitragThema: ETLI YAHNI   8/6/2008, 06:06

Etli Yahni

Malzeme:

1 kg. kuşbaşı dana (biraz irice doğrattım)
½ kg. kadar arpacık soğanı (evde yoktu ben de soğanların ufaklarını seçip ikiye, üçe bölerek kullandım)
6-7 diş sarımsak
2-3 kaşık balsamik sirke
1 kesme şeker
2 kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber, yenibahar

Yapılışı:

Zeytinyağını kızdırıp etler ilave edilir ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Biraz kaynar su konarak 20 dakika kadar pişirilir. Soğan, sarımsak, gerekirse biraz daha kaynar su, sirke ve diğer malzemeler eklenerek ağır ateşte pişirilir. Soğanlar biraz daha diri kalmalı.
(Ben acelem olduğu için düdüklü tencerede pişirdim, daha hızlı pişti ama soğanlar biraz erimişti.) Patates püresi veya pilavla servis yapılır.



_________________
Hayat ücbucuk ile Dört arasindadir ;
ya ücbucuk atarsin yada dört dörlük Yasarsin.


Nach oben Nach unten
Benutzerprofil anzeigen
 
ETLI YAHNI
Vorheriges Thema anzeigen Nächstes Thema anzeigen Nach oben 
Seite 1 von 1

Befugnisse in diesem ForumSie können in diesem Forum nicht antworten
www.bahtiyar.forumkostenlos.at :: BAYANLARA ÖZEL :: HER TÜRLÜ YEMEK & TATLI TARiFLERi vs. :: Yemek Cesitleri-
Gehe zu: