www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !
 
StartseiteAnmeldenLogin

Teilen | 
 

 Cig Börek...

Nach unten 
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Alter : 47
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim
Anmeldedatum : 31.03.08

BeitragThema: Cig Börek...   25/4/2008, 05:56

Çiğ Börek

Malzemeler:

2 su bardağı Un
1 adet Yumurta
½ su bardağı Su
Tuz

içi için:

250 gram Kıyma
1 adet Soğan
1 adet Domates
½ demet

Yapılışı:

Un, yumurta, tuz karıştırılır.Su eklenir ve yavaş yavaş yoğrulur. Yoğrulan hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamur büyük bezeler halinde açılır. Bezeden orta büyüklükte yuvarlaklar kesilir (beze, orta büyüklükte bir tabağın ağzı bastırılarak parçalara ayrılabilir).
İç Malzemesinin Hazırlanış:
Önce soğan doğranır. Bir tencerenin bir köşesine koyulur (tencere yağsız olmalı), ardından domates doğranarak tencerenin başka bir köşesine koyulur. Maydanozlar doğranır ve aynı şekilde boş kalan başka bir köşeye yerleştirilir. Diğer bir köşeye de kıyma koyulur. Çok az da su eklenerek, kısık ateşte, hiç karıştırılmadan bir taşım kaynatılır. Çok pişirilmez. İç malzeme hazırlanan yuvarlak bezelerin içlerine yerleştirilir. Hamur, D şeklinde katlanır ve kızgın yağda kızartılır.



_________________
Hayat ücbucuk ile Dört arasindadir ;
ya ücbucuk atarsin yada dört dörlük Yasarsin.


Nach oben Nach unten
Benutzerprofil anzeigen
 
Cig Börek...
Nach oben 
Seite 1 von 1

Befugnisse in diesem ForumSie können in diesem Forum nicht antworten
www.bahtiyar.forumkostenlos.at :: BAYANLARA ÖZEL :: HER TÜRLÜ YEMEK & TATLI TARiFLERi vs. :: Hamur isleri-
Gehe zu: