www.bahtiyar.forumkostenlos.at

BAHTiYARIN AiLE PLATFORMUNA HOSGELDiNiZ !
 
StartseiteAnmeldenLogin

Teilen | 
 

 Cevizli Lokum

Nach unten 
AutorNachricht
perikiz
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Weiblich
Anzahl der Beiträge : 972
Alter : 47
Devlet/Sehir : Almanya
is alani/Hobi : Ev Hanimi
Medeni Hali - Evli/Bekar : Evliyim
Anmeldedatum : 31.03.08

BeitragThema: Cevizli Lokum   25/4/2008, 05:39

Cevizli Lokum

HAMUR ICIN MAZEMELER:

2 Su bardagi su.
1 Küp yas maya.
1 Cay kasigi seker.
1 Yemek kasigi siviyag.
Arzuya göre tuz.
Aldigi kadar un.
Üzerine sürmek icin:1 yumurta sarisi.
1 Yemek kasigi siciyag.
1 Yemek kasigi susam.

HARCI ICIN MAZEMELER:

200gr.Ince ögütülmüs ceviz ici.
3 Yemek kasigi siviyag.
1 Cay kasigi tarcin.
1 Su bardagi kaynamis su.

HAZIRLANISI:

Su ve yas mayayi yogurma kabimiza aliyoruz.Seker ve arzuya göre tuz ilava edip karistiriyoruz.Aldigi kadar un ilave ederek elimize yapismayacak yumusaklikta hamur yoguruyoruz.Mayalanmasi icin 1 saat dinlendiriyoruz.

Ceviz icimizi robotta incecik ögütüyoruz.Cevize kaynamis suyumuzu,tarcin ve sivi yagimizi ilave edip karistirarak sogutuyoruz.

Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp,elimizi ve acacagimiz zemini sivi yagla yaglayarak,resimde görüldügü gibi büyükce aciyoruz.

Üzerine ceviz icimizi kasikla sürüyor,rulo seklinde katlayarak,keskin bir bicak yardimiyla tek hamlede bastirarak kesiyoruz.Sirayla diyer iki parca hamuruda ayni islemle hazirlayip keserek hamur gödeklerimizi firin tepsimize diziyoruz.

Yumurta sarimizi siviyagla cirpiyoruz.Firca yardimiyla gödeklerimizin üzerine sürüyoruz.Islak iki parmagimizi önce susamimiza batirip,sonra gödegimizin üzerine bastiriyoruz.

Böylece susamlar gödeklere iyice yapismis oluyor.200 derecede önceden isitilmis firinimiza sürüp üzeri kizarincaya kadar firinliyoruz.

Afiyet olsun.





_________________
Hayat ücbucuk ile Dört arasindadir ;
ya ücbucuk atarsin yada dört dörlük Yasarsin.


Nach oben Nach unten
Benutzerprofil anzeigen
 
Cevizli Lokum
Nach oben 
Seite 1 von 1

Befugnisse in diesem ForumSie können in diesem Forum nicht antworten
www.bahtiyar.forumkostenlos.at :: BAYANLARA ÖZEL :: HER TÜRLÜ YEMEK & TATLI TARiFLERi vs. :: Hamur isleri-
Gehe zu: